Begynt på Cisco-sertifiseringer

Jeg har endelig fått satt i gang med sertifiseringer innen nettverk gjennom Cisco. Foreløpig har jeg gjennomført CCENT – Cisco Certified Entry Networking Technician, noe jeg er glad for, og det skal bli mer.

Jeg har alltid interessert meg for- og kunnet en del om nettverk, men ikke noe spesifikt rettet mot spesielle leverandører og merker.

Det er Cisco jeg girer meg imot nå. En viktig grunn til det er at de er bransjeledende innen profesjonelt datanettverk, og det å kunne både Ciscos spesifikke systemer og protokoller er viktig i profesjonell sammenheng, og interessant og moro i privat sammenheng.

Jeg tok CCENT (Cisco Certified Entry Networking Technician) i slutten av juni i år, og driver nå å leser på neste trinnet, som er CCNA (Cisco Certified Network Associate). Begge er innen Routing og Switching.

Neste på planen etter den er fullført, er å gå i gang med CCNA Cyber Ops for data- og nettverkssikkerhet. Det virker veldig spennende siden jeg er ganske opptatt av data- og informasjonssikkerhet. I et digitalt samfunn hvor trusler og overvåkning foregår fra mange både kjente og ukjente aktører, er det å sikre kommunikasjon og data på best mulig måte et viktig tema.

Nettverk, og ikke minst sikring av nettverk og infrastruktur, er viktige emner innen dette, og siden jeg nå jobber en del med nettverk, er det viktig for meg å få sertifisert meg innen “best practice” og kunne det på lavt nivå, slik at man gjennom det kan forstå hvordan alt henger sammen, og på den måten kunne forutse og forebygge utfordringer med- og eventuelle svakheter i forhold til sikkerhet.

Jeg ser absolutt frem til å få dykke dypere ned i spennende og omfattende emner rundt dette, og hele tiden lære mer og få styrket kompetansen på dette, siden nettverk og digital kommunikasjon er noe som bare blir mer av og mer komplisert i tiden fremover.

Oppdatert:

CCNA i routing og switching har nå blitt gjennomført og bestått, så jeg er nå den stolte innehaver av denne sertifiseringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *